Tantra is vrijheid.
   

Wie ben ik?

Arnoud Colenbrander Tantric Heart Enschede

Mijn naam is Arnoud Colenbrander. Ik ben geboren in 1967 in Doetinchem. Ik heb een latrelatie en ik ben vader van twee zonen (15 en 19). Ik woon al meer dan 30 jaar in Enschede. 

Door een aantal tegenslagen en ervaringen die mijn leven op zijn kop zetten startte ik in 2003 met mijn pad naar meer bewustwording en ging ik op zoek naar wie ik werkelijk ben. Al gauw kwam ik in aanraking met Tantra waardoor ik meer in mijn lijf kwam, mezelf leerde accepteren en veel meer leerde genieten van lijfelijk contact.

Dankzij diverse workshops, oefeningen en de vele meditaties die ik beoefende alleen en met een partner kwam ik meer en meer thuis bij mezelf. Ook ontdekte ik massage als mijn nieuwe passie en gaf ik mijn loopbaan een totaal andere wending. Nadat ik eerst een aantal jaren zuiver intuïtief gemasseerd heb ben ik mij vanaf 2007 professioneel gaan bekwamen als Holistische Massage- en bewegingstherapeut. Bij Helios volgde ik daarna de opleiding tot Tantramasseur. De afgelopen jaren heb ik me verder ontwikkeld op het gebied van Tantra en technieken om het lijf energetisch verder te openen. Ik heb trainingen gevolgd bij o.a. de Osholeela Love Mystery School en Wild Tantra (2005 - 2016) en Susanne Roursgaard (2017 en 2018). Ook heb ik een nascholing gedaan over het thema Sexual Grounding bij The School for Body and Mind in 2016.

Voor mij is een belangrijk uitgangspunt van Tantra de liefdevolle acceptatie van al wat is. Je hoeft niet te veranderen, je bent al helemaal goed zoals je bent. Puur waarnemen zonder te oordelen brengt je al zoveel. Meditatie en massage ondersteunen je daarbij.

Als Holistisch Massagetherapeut ontdekte ik tijdens mijn tantramassage opleiding dat de diepere en meer volledige aanraking nog  meer tot ontspanning, overgave en heldere inzichten konden leiden.

Ik heb een praktijk als Holistisch Massagetherapeut, Tantramasseur en Meditatiebeleider gevestigd in Enschede. Daarnaast geef ik workshops en trainingen en begeleid ik diverse Tantra (massage) cursussen op diverse locaties. Tot 1 september 2018 was ik docent van de Helios Tantramassage Opleiding en gaf ik in Heerde bij Helios ook diverse Tantra(massage) dag- en avondworkshops en weekenden. Nu geef ik sinds 1 september 2018 diverse Tantramassage trainingen en Tantra workshops in eigen beheer onder de naam TantramassageTraining.nl, samen met Mieke Vos van Trinity Tantra.

Dagelijkse beoefening van Zenmeditatie en Kundalini yoga ondersteunt mij bij mijn werk en bevordert mijn doel om tijdens een sessie volledig present te zijn bij mijn cliënt wiens behoeften en verlangens voorop staan. Met mijn achtergrond als massagetherapeut bied ik een veilige setting voor de cliënt om een Tantramassage te ontvangen en kan ik in een kort vraaggesprek vooraf vaststellen of een Tantramassage al dan niet geschikt voor jou is.

Cliënte over mij:

"Ik vind je dat je een fijne rustgevende uitstraling hebt waardoor ik me goed op mijn gemak voelde."

Recente cursussen en traininingen die ik heb gevolgd:

 • Myofascial Energetic Release, Opening the Breath (Roland Engelbracht, januari 2020)
 • Myofascial Energetic Release, Balancing the Pelvis (Roland Engelbracht, september 2019)
 • Myofascial Energetic Release, Neck and Back (Roland Engelbracht, maart 2019)
 • MSDT Neck workshops (Brian Utting, april 2019)
 • Esalen Massage Intensive Course (Mika Oishi, 2018)
 • Full Body De-Armouring Training (Susan Roursgaard, 2018)
 • Training Early relational experiences, trauma and touch (Michael Mokrus, 2018)
 • Kundalini Healing De-Armouring Training (Flaviu Pop, 2017)
 • Sexual Healing De-Armouring Training (Susan Roursgaard, 2017)
 • Shamanic Body De-Armouring Training (Freqency Facilitators, 2017)
 • Wild Tantra (Kundalini Awakening en Arya Ritual, 2016)
 • Helios, Tantramassage opleiding (2014)
 • Osholeela Tantra Lovemysteryschool (2005 - 2011)

Wil je meer informatie of een afspraak maken, neem dan telefonisch contact op: +316 1383 9306 of maak gebruik van het contactformulier.

Zoek je geen Tantramassage maar een Holistische Massage of Massagetherapie kijk dan op de site van mijn Holistische Massagepraktijk genaamd Massage From The Heart.
 

Kijk hieronder een deel van het interview dat ik had in het programma Mijn spirituele zoektocht van de lokale omroep 1Twente Enschede. Voor de hele uitzending klik hier

 

© Tantric Heart, Enschede. • Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 05-12-2020 .