Tantra is vrijheid.
   

Body of Bliss Tantramassage Trainingen

 

Body of Bliss Tantramassage Weekend

Data: 

Vrijdag 18-09-2020  20.00 uur - Zondag 20-09-2020 17.00 uur AANMELDEN    

Locatie: De Vlierhof, Klevestr. 115, 47533 Keeken, Nordrhein Westfalen, Duitsland

Begeleiding: Arnoud Colenbrander, Mieke Vos

Prijs: 225 euro exclusief overnachtingskosten en maaltijden  (Aanbetaling: 50 euro, mogelijk tot vier weken voor aanvang van de training)

Kosten volpension De Vlierhof (2 nachten, 5 vegetarische maaltijden):

  • éénpersoonskamer: €152,00 (3 personen)
  • tweepersoonskamer: €122.00 (12 personen)
  • meerpersoonskamer: €122,00 (3)

Jouw slaapplaats bij de Vlierhof boek je bij ons maar je rekent de kosten voor volpension met het centrum af. De Vlierhof stuurt jou een aparte factuur. Je meld zelf bij de Vlierhof of je een dieet hebt. De Vlierhof biedt standaard vegetarische maaltijden.

Inhoud van de training

Hartsverbonden Tantramassage

In deze hartsverbonden Tantramassage 3-daagse ga je een intieme verbinding met jezelf aan. Van daaruit ontvouwt zich een natuurlijke intimiteit met anderen: een letterlijk uitreiken naar de ander via een van de mooiste Tantramassage vormen die wij kennen. Massages die je niet alleen uitnodigen om te leren genieten van je eigen lijf, maar die je ook dieper thuisbrengen in de liefde die je in wezen bent.

Deze 2-daagse is het basisblok van onze Body of Bliss Tantramassage Training. Na dit blok kun je besluiten of je al dan niet de vervolgtraining doet genaamd Taoïstische Tantramassage Training

Centraal staat de beoefening van de Tandava Tantra. Deze Tantra stroming omvat niet alleen het geven van massages, maar helpt je ook te ontspannen in wat ze in het Oosten ook wel je Buddha-natuur noemen: de onbegrensde ruimte en stilte rondom en achter de gedachtes.

Via geleide meditaties en meditatieve bewegingsvormen verlevendigen we met elkaar deze ‘Zijnsdimensie’ in onszelf.

De eerste Tantramassage die je stapsgewijs leert is de Tandava oftewel Kasjmierse Tantramassage. Spelenderwijs ga je de diepte en schoonheid van deze massage verkennen en ervaren. Je leert 28 aandachtspunten van deze massage. Tijdens de Tandava wordt het lichaam in verschillende houdingen gemasseerd, soms heel zacht en subtiel, soms dynamisch. Dit is een massage die uitnodigt tot overgave, waarbij zinnelijk genieten wordt afgewisseld met tedere en liefdevolle koestering.

Kwaliteit van het aanraken

Tijdens de tantra massages in onze training ligt de nadruk vooral op de kwaliteit van het aanraken: uitnodigend, teder, speels, soms stevig maar altijd liefdevol. Deze massages zijn helend voor trauma’s op het gebied van intimiteit en seksualiteit. Maar ook de gebruikelijke remmingen en fixaties op seksueel gebied waar veel mensen mee behept zijn, kunnen via deze massages oplossen.

Hoewel het prettig kan zijn om seksuele opwinding te ervaren tijdens tantra massages, is dit niet het doel ervan en zonde als dat je focuspunt is. Als je je overgeeft aan de open, stille, heldere ruimte van je ware Zelf, voorbij de conditioneringen van je mind, je zintuigen weerstandsloos open, zonder ergens naartoe te werken, dan ga je over naar een ander niveau van geluksbeleving: de subtiele seks van je ‘Body of Bliss’. Je wordt extatisch in je hele lichaam en ervaart een liefde die in steeds grotere golven opwelt vanuit het Onbenoembare in jezelf.

Tijdens deze workshop zullen we naast de massage uitwisselingen ook andere werkvormen aanbieden zoals Qi Gong, meditaties, lichaamswerk, inquiries, dans en Tantra oefeningen.

Voorwaarden deelname

- Je hebt enige ervaring opgedaan met Tantra en/of Tantramassage

- Je bent comfortabel met naakt in een groep

- Je bent vrij bent van psychische problemen die belemmerend kunnen werken in het functioneren van deze trainingsgroep.

- Je bent in staat om met personen van het andere geslacht in de groep te masseren tenzij jezelf met je liefdespartner komt of een vaste massagepartner meeneemt.

Na jouw aanmelding ontvang je een intakeformulier. Als we jou niet persoonlijk kennen van een andere workshop zullen we na ontvangst van het formulier een telefonisch intakegesprek houden om te bepalen of deze training geschikt voor jou is.

TantramassageTrainingen behoudt te allen tijde het recht om een workshop of meerdaagse training te annuleren vanwege onvoldoende aanmeldingen of bij ziekte van de workshopgever(s). Er vindt dan volledige restitutie plaats van de aanbetaling of het betaalde deelnamebedrag.

Trainers

Arnoud Colenbrander

Mieke Vos: 

Miek Vos Trinity Tantra Massage Training

Mijn interesse in tantra was een natuurlijk vervolg op mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Tantra heeft mij nieuwe inzichten gegeven over mijn vrouwzijn, menszijn. Tantra helpt mij in contact te zijn, en gecenterd te blijven in mijn hart. Mijn passie is via mijn massages deze liefde te delen met iedereen en verspreiden. Sleutelwoorden zijn voor mij onvoorwaardelijke liefde, acceptatie, genieten van het moment, eenheid. Thuiskomen bij jezelf, fysiek, spiritueel en mentaal. Ruimte geven aan alles wat zich aandient. Er mogen zijn zoals je bent, het moment er te mogen laten zijn in liefde en overgave. Tantra is voor mij een levenswijze geworden. Een levensinstelling waar ik nog heel veel in te groeien heb en voor mij een werkwoord. Het pad is kronkelig en ik geraak er ook regelmatig vanaf.  Door hier met zachtheid en liefde te leren omgaan raak ik steeds meer in balans.

Sinds eind vorige eeuw ben ik geïnteresseerd in, en beoefen ik Qigong en TaiChi en mediteer ik regelmatig. Voor mij bracht het een stuk rust voor mijn altijd drukke en gestreste  geest. Qigong heeft mijn interesse in lichaamsgerichte therapieën en ademhalingstechnieken ook erg gestimuleerd.  Zo ben ik in aanraking gekomen met Rebirthing en ben ik begin deze eeuw begonnen met mijn interesse in massage te ontwikkelen met verschillende cursussen en opleidingen. Ik ben geschoold in diverse massagetechnieken waaronder Klassieke massage, energetische massage, (voet)reflexologie, stoelmassage, Esalen massage, zwangerschapsmassage, babymassage en diverse andere cursussen. Inmiddels heb ik meer dan 10 jaar ervaring met masseren. Mijn insteek was mijn eigen behoefte aan aanraking en contact te bevredigen en te geven aan anderen. In mijn opleiding was het uitgangspunt een holistische benadering. Een benadering die alle fysieke, mentale, spirituele kanten van mensen bekijkt en daarmee ‘in gesprek gaat’. Voor mij het enig mogelijke uitgangspunt. Al deze ervaringen bij elkaar hebben mij gebracht waar ik nu ben.

Door enkele tantrische ervaringen die mij spontaan overkwamen ben ik me meer in tantra gaan verdiepen. Sinds ik begin 2014 begonnen ben het tantrapad te lopen, heb ik een enorme ontwikkeling doorgemaakt op lichamelijk, geestelijk en spiritueel gebied. Ervaringen verdiepen zich steeds meer.  Ik ben in grote verwondering wat Tantra teweeg heeft gebracht in mijn leven. Ook door de vele sessies die ik inmiddels gegeven heb ben ik zwaar onder de indruk wat dit met de mensen kan doen en betekenen. Ik vind het heerlijk om te zien en dankbaar dat ik dit mag uitdragen!

Tot 1 september 2018 was ik docent Tantramassage bij de Helios Tantramassage opleiding en begeleidde ik diverse Tantra weekenden en Tantra dag- en avondworkshops in Heerde. Na 1 september geef ik met Arnoud diverse workshops en trainingen op andere locaties.

Mijn werk is jou weer in contact te brengen met jezelf. Jou de ruimte geven om je hart te openen zodat je energie weer gaat stromen en jij je weer lekker voelt. Niet zweverig, maar zacht, zuiver en liefdevol. Zo dankbaar voor deze super mooie “baan”!

 

© Tantric Heart, Enschede. • Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 03-04-2020 .