Tantra is vrijheid.
   

Tibetaanse Tantramassage Training

Datum: Donderdag 22 oktober 2020 20.00 uur - Zondag 25 oktober 2020 16.30 uur AANMELDEN

Locatie: De Vlierhof, Klevestr. 115, 47533 Keeken, Nordrhein Westfalen, Duitsland

Begeleiding: Arnoud Colenbrander, Mieke Vos

Prijs: 315 euro exclusief overnachtingskosten en maaltijden  (Aanbetaling: 50 euro)

Stevig maar ook koesterend

In de Tibetaanse Tantramassage wordt Prana (levensenergie) opgewekt en verspreid door het hele lichaam. Door middel van een stevige rugmassage wordt de mannelijke energie bovenin de rug opgewekt en in de onderrug de vrouwelijke energie. Deze twee energieën worden samengebracht waarna deze levensenergie door heel je lichaam gaat stromen.

Tijdens de tweede helft van de massage wordt de gehele voorkant door middel van zachte en koesterende strelingen gemasseerd en wordt de energie verder over het lichaam verspreid.

Het vermeerderen van Prana draagt bij aan het opheffen van blokkades waardoor meer ruimte ontstaat in het lichaam. Dit geeft een gevoel van meer vitaliteit, innerlijke rust, kracht, helderheid en liefde.

De Tibetaanse Tantra massage kan helend werken op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Tijdens deze driedaagse cursus leer je een aantal grepen om zowel de mannelijke als vrouwelijke energie op te wekken en deze verder over het lichaam te verspreiden.

Ook leer je de verschillende posities die masseur en gemasseerde in kunnen nemen tijdens de sessie voor een optimale sessie.

Verder komt de relatie tussen masseur en gemasseerde aan bod en wat erbij komt kijken als je deze massage eventueel wilt gaan aanbieden in je praktijk.

Eerste dag

De eerste dag staat geheel in het teken van het opwekken van Prana op de rugzijde. We starten de dag met een actieve meditatie en je krijgt een demonstratie van de Tibetaanse massage door de workshopleiders. Na de uitleg ga je in tweetallen zelf aan de slag waarbij je zowel geeft als ontvangt.

Tweede dag

De tweede cursusdag staat in het teken van de massage van de buikzijde nadat de prana op de rugzijde is opgewekt. We gaan dieper in op het meditatieve aspect van deze massage en oefenen ons in aandachtigheid zodat de gemasseerde zich veilig voelt en meer kan gaan ontspannen.

Derde dag

Tijdens de derde en laatste dag oefen je een hele sessie en besteden we aandacht aan het masseren van yoni en lingam welke onderdeel kunnen uitmaken van deze massage.
We masseren met warme, biologische, ontgeurde kokosolie op een matras op de grond. Zowel de gever als de ontvanger zijn bloot.
Na afloop van de cursus ontvang je hand-outs met een beschrijving van de Tibetaanse tantra massage.

Achtergrond Tibetaanse Tantramassage

De Tibetaanse Tantra Massage komt voort uit de Kum Nye Yoga traditie, een oeroude Tibetaanse yoga stroming die door een Tibetaanse monnik in 1968 naar de Verenigde Staten is gebracht en later ook over Europa is verspreid. (Bron: wikipedia).

Kum Nye is een vorm van heling die stress oplost, negatieve patronen transformeert en die helpt om gezond en evenwichtig te zijn. Het vergroot ons plezier in het leven en de waardering ervan. Kum Nye Yoga heelt lichaam en geest.

Geschikt voor…..

Deze cursus is zeer geschikt voor:

* mensen die Tantramassage ervaring hebben opgedaan en bv. blok 1 of meer blokken va de Body of Bliss Tantramassage Training hebben gevolgd bij TantramassageTraining.nl;
* mensen die interesse hebben in aanvullende massagevormen in hun lopende praktijk.
* als je een nieuwe verbindende en energieopwekkende massagevorm wilt leren
* als middel tot meer verdieping en contact in je relatie(s)

Ook als middel tot de-armouring (letterlijk: het ontwapenen, het ontdoen van fysieke blokkades in het lichaam) kan deze massage zeer betekenisvol zijn.

Steeds meer wetenschappelijk onderzoek laat zien dat onverwerkte emoties en gevoelens zich in het lichaam kunnen vastzetten, de energie blokkeren en daardoor lichamelijke en psychische klachten veroorzaken. Het doorbreken van deze blokkades is een van de effecten van het opwekken en verdelen van prana.

Voorwaarden deelname

Om deel te nemen aan deze cursus stellen wij als voorwaarde dat je tantra (massage)ervaring hebt, comfortabel bent met bloot en dat je vrij bent van psychische problemen die belemmerend kunnen werken voor jezelf en de groep.

Na aanmelding krijg je van ons een korte vragenlijst, waarin je onder andere je motivatie kunt aangeven om deel te nemen. Bij twijfel over geschiktheid aan deze training zullen wij contact met je opnemen. 

Als single kom je soms eerst op een wachtlijst en wordt je toegelaten zodra het man/vrouw evenwicht dit toelaat. Op dit moment is er ruimte voor vrouwelijke deelnemers of (gelegenheids)stellen en zul je als man op de wachtlijst terecht komen.

Locatie, De Vlierhof te Kleve

Deze training wordt gegeven door Arnoud Colenbrander en Mieke Vos op de mooie buitenlocatie De Vlierhof, vlakbij Nijmegen.  Via deze link krijg je een impressie van de Community, haar missie en de manier waarop geleefd en gewerkt wordt. Wij zijn verheugd deze mooie plek te mogen benutten voor het geven van onze training.

© Tantric Heart, Enschede. • Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 03-04-2020 .