Net als ieder mens, heb ook ik in mijn leven periodes gekend die minder waren. Teleurstellingen en afwijzingen in de liefde, die leuke baan die aan mijn neus voorbijging, een burn-out waardoor ik niet meer optimaal kon functioneren en zo zijn er een aantal meer. Levenslessen waar ik niet op zat te wachten maar die achteraf gezien van onschatbare waarde zijn geweest voor het leven dat ik nu leid.

Een leven vanuit vrijheid

Na al het denken en praten in eindeloze therapiesessies, ontdekte ik dankzij massagetherapie en Tantra dat mijn lichaam en het ‘voelen’ mij de weg naar herstel en bevrijding zouden wijzen. Ik was zelfs zo enthousiast over het positieve effect op mijzelf dat ik daar ook andere mensen in wilde begeleiden. Ik gooide het roer radicaal om, schoolde me van personeelsadviseur om tot Holistisch Masseur en startte in mijn eigen holistische massagepraktijk ‘Massage from the Heart’ in Enschede (Kijk voor meer informatie over mijn Holistische Massagepraktijk op www.massagefromtheheart.nl).

Mijn opleiding tot Tantramasseur en daarmee het begin van Tantric Heart waren een logisch gevolg. Ik ben docent van de Helios Tantramassage Opleiding geweest en heb daar Tantramassage cursussen gegeven. Inmiddels deel ik al jaren met veel plezier mijn kennis en ervaring tijdens de Tantra en Tantramassage workshops en trainingen onder de naam The Tantric Touch. Dit doe ik samen met mijn geliefde Debby Broersma.

Nog elke dag ben ik dankbaar voor het vertrouwen dat cliënten in mij leggen, waardoor ik een bijdrage kan leveren aan hun groei en levensgeluk. Dat geeft mij zoveel voldoening. Ik ben een blij mens en leef vanuit vrijheid. Dat gun ik jou ook.

Wie ik ook ben

 • Ik ben vader van twee prachtige zoons van 19 en 22 jaar. En ik ben stapelverliefd op mijn vriendin Debby.
 • Een van mijn mooiste herinneringen is dat ik tijdens mijn vakantie in Indonesië zo uit mijn bed de zee in liep. Ik houd enorm van de zon en het buitenleven, los van alle hectiek. Ik woon niet voor niets in een bosrijke omgeving.
 • Ik heb een enorm geduld voor mensen bij mij op de massagemat, maar als je in de trein drie kwartier luidruchtig gaat bellen krijg ik de neiging je als een boze conducteur uit de trein te zetten.
 • Je kunt me wakker maken voor een goedgemaakte lekkere kleffe risotto met paddenstoelen. Maar… ik ben ook een foodswinger. Hoewel ik graag gezond eet, kan ik soms ook een onbedwingbare behoefte hebben naar een hamburger of een frietje.

Relevante cursussen en trainingen die ik heb gevolgd tussen 2005 en heden, naast mijn opleiding als Holistische Massagetherapeut en diverse nacholingen:

 • Sexual Healing and De-Armouring Training, Susanne Roursgaard (2022 5-daagse) 
 • Full Body De-Armouring Training, Susanne Roursgaard (2018)
 • Sexual Healing De-Armouring Training, Susanne Roursgaard (2017 4-daagse) 
 • Training Early relational experiences, trauma and touch (Michael Mokrus)
 • Kundalini Healing De-Armouring Training (Flaviu Pop, 2017)
 • Shamanic Body De-Armouring Training (Freqency Facilitators, 2017)
 • Wild Tantra (Kundalini Awakening en Arya Ritual, 2016)
 • Helios, Tantramassage opleiding (2014)
 • Osholeela Tantra Lovemysteryschool (jaartraining 2005 en diverse losse weekendworkshops)

 

Tantric Heart - Arnoud Colenbrander