Tantra is vrijheid.
   

Tantramassage

Belangrijke informatie

De Tantramassages worden gegeven op een dunne matras op de grond waarbij ik masseer met biologische geurloze warme kokosolie. Zowel de gever als de ontvanger van deze massagevorm kunnen geheel naakt zijn. Indien je veel moeite met bloot heb is deze massage (nog) niet geschikt voor jou. In veel gevallen houd ik trouwens als gever mijn slip aan, zeker als dat wenselijk is voor jou als cliënt. Heb je veel moeite met bloot en/of aanraking en wil je dit veranderen, dan kun je bij mij terecht voor een sessie intimiteitscoaching waarbij je stapje voor stapje meer vertrouwt raakt met je lichaam. 

Vooraf aan de Tantramassage worden duidelijke grenzen afgesproken. Tijdens de massage kunnen grenzen alleen beperkt worden en niet meer verruimd. De behoefte aan verdieping, waarbij de grenzen verruimd worden, kan wel meegenomen worden in een volgende sessie.


Veel aandacht wordt besteed aan gevoel van vertrouwdheid en veiligheid met de masseur. Respect voor de cliënt en de integriteit van de masseur staan daarbij voorop! Om goed op elkaar af te stemmen wordt vooraf aan de massage meestal een korte meditatie gedaan waarbij na afloop altijd de mogelijkheid is om opnieuw grenzen aan te geven en dringende zaken te bespreken.

De massages die in mijn praktijk zijn niet seksueel van aard. Er is geen doel en er wordt niet naar een climax toegewerkt. De Tantramassages die ik geef wijken dan ook sterk af van erotische massages. Vind je een sessie op de matras toch te spannend of te intiem, dan kun je kiezen voor een sensuele ontspanningsmassage op de massagetafel.

Ethiek

In Nederland is veel negatieve berichtgeving over misbruik door mannen die Tantramassage aanbieden. Onder het mom van een zogenaamde helende Tantramassage hebben sommige masseurs seks met hun cliënten waardoor integere masseurs in een kwaad daglicht zijn komen te staan. Elke vorm van misbruik moet wat ons betreft worden gemeld bij het Centrum Seksueel Geweld, waar je professionele opvang kunt krijgen, hulp bij aangifte van aanranding of verkrachting en medische zorg. Daders dienen te worden gestraft.

Tantramassage, Tantrisch lichaamswerk en coaching staat of valt bij een integere en betrouwbare professional met gedegen kennis van zaken en een hoog ethisch besef. Als potentiële cliënt heb je de verantwoordelijkheid naar jezelf om je eerst goed te informeren voordat je een afspraak bij iemand maakt. 

Als docent bij TantramassageTraining.nl werk ik aan het versterken van de integriteit van zowel mannelijke als vrouwelijke cursisten. Zowel bij individuele sessies als tijdens workshop houd ik me aan de ethische gedragscode van Tantrawijzer. Deze gedragscode is opgesteld door een groep van Tantra professionals. Je kunt de code hier nalezen.

Mijn missie

Misschien kun jij je er wel iets bij voorstellen hoe bevrijdend en ondersteunend het zou kunnen zijn om een aantal keer liefdevol seksueel aangeraakt te worden door iemand die echt kan rusten in zichzelf. Iemand die niets van je hoeft. Iemand die zich echt kan afstemmen op waar je bent en dienstbaar is terwijl jij jezelf ontdekt. Ik gun jou van harte deze ervaring in mijn praktijk.

Als masseur zal ik met je bespreken of een aanraking bijdraagt aan je heling of juist niet. Ik ben in staat om aan te voelen of jij aanwezig bent, of afgesplitst, mede dankzij mijn vierjarige opleiding als holistisch massagetherapeut. Alleen als je werkelijk aanwezig kan zijn kan je genieten en ontspannen en alleen dan ben je in staat om je grenzen te bewaken. Ik zal je er steeds weer bijhouden als je wegdrijft. Ik zou je graag echt willen ontmoeten; ongeacht je leeftijd of je uiterlijk. Met mijn sessies wil ik je naar huis laten gaan met een positiever zelfbeeld en meer eigenwaarde.

 
© Tantric Heart, Enschede. • Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 05-12-2020 .