Tantra is vrijheid.
   

Tantric Body De-Armouring

Body de-armouring is een term die staat voor het 'ontwapenen van het lichaam'. Het woord 'armour' verwijst in die zin naar bewapening, zoals we bijv. kennen van ridders in de Middeleeuwen. Wij als mensen hebben ons gedurende onze levens vaak moeten wapenen tegen allerlei situaties die door ons als bedreigend werden ervaren. Dit kan zowel als kind, als puber en ook als volwassen mens ervaren zijn. Deze situaties kunnen zelfs zo ernstig geweest zijn, dat we hierdoor trauma hebben opgelopen. Trauma is iets wat diepe sporen in ons geest, in ons gedrag, maar ook in ons lichaam achter laat. Dat laatste is iets waar lang niet iedereen zich van bewust is.

Dit trauma wordt in ons lichaam opgeslagen en met name in ons spier- en bindweefsel. Het slaat zich verder tevens vast in ons cellulaire geheugen en in ons DNA. Trauma kan hierdoor tevens worden overgedragen op volgende generaties. Dit althans als wij het zelf niet tijdig weten te verwerken. Dat houdt dus in dat wij niet alleen persoonlijk trauma, maar ook trauma uit de familielijnen met ons mee kunnen dragen, als onze ouders of voorouders zelf niet geslaagd zijn in het opruimen hiervan. Ook kan dit zelfs karmisch zijn en/of uit vorige levens komen. Kortom, er bevind zich vaak veel meer traumatische energie in onze lichamen dan wij vermoeden.

Vastgezet trauma in het lichaam leidt tot verharding van het spier- en bindweefsel. Dit heeft zowel op fysiek, maar ook op mentaal, emotioneel en spiritueel niveau een zeer diepe impact in ons leven. Het zorgt voor archetypische programmering en daaruit voortkomend gedrag, waar we ons niet aan weten te onttrekken of van weten te bevrijden, als we dit energetische trauma residue niet op weten te ruimen. Herhalingen van diep traumatische pijnstukken en patronen blijken hierdoor zich vaak levenslang te herhalen. Dit vaak ook nog eens zonder ons bewust te zijn waar het vandaan komt, omdat het mogelijk voorouderlijk is, of zo diep door ons weggestopt is, dat we er op bewust niveau geen contact meer mee weten te maken.

Body de-armouring levert hier een diepgaande en permanente oplossing voor, ongeacht hoe oud of diep het trauma is of weggestopt zit. Deze fantastische techniek ruimt de fysiek vastgeslagen blokkades in zeer snel en efficiënt op. De behandelingen werken zelfs door tot op het cellulaire en D.N.A. niveau door. Ook veranderen onze mentale en emotionele processen vrijwel onmiddellijk n.a.v. deze sessies. Dit simpelweg omdat de oorspronkelijke trauma ervaring en bijbehorende programmering op alle andere niveaus wordt opgeruimd. De gedachtepatronen die hier onbewust uit voortkwamen zullen dus tevens verdwijnen. Hierdoor wordt tevens een krachtigere en gemakkelijkere spirituele ontwikkeling mogelijk, evenals het ervaren van een stuk meer 'flow' in andere levensgebieden.

Tijdens mijn vierjarige opleiding als Massagetherapeut heb ik een uitgebreid arsenaal aan massagetechnieken geleerd om naast zachtere aanraking ook diepe weefsel massage te kunnen toepassen. Als aanvulling hierop heb ik een aantal specifieke De-armouring trainingen gevolgd waardoor mijn werkwijze nog effectiever is geworden.

Tantric Heart Body De-Armouring

Hoe verloopt een sessie

We beginnen met een uitgebreid intakegesprek. Nadat we jouw vraag, thema en/of klachten besproken hebben stellen we samen een intentie vast en een doel van de sessie. Als er twijfels zijn, angsten of spanningen mogen die worden uitgesproken en ook vraag ik je wat jouw relatie is met pijn. Tijdens de sessie vraag ik je steeds een cijfer te geven aan de pijn tussen 1-10 als ik een bepaald (druk)punt op je lichaam behandel. In principe gaan we niet verder in de pijn dan tot en met de 8 zodat je het kan dragen en er geen contractie is. Zodra je de spieren aanspant kan er geen verzachting van het bindweefsel optreden. Doordat ik de tijd neem zul je de druk die ik geef steeds minder pijnlijk ervaren, waardoor ik dieper in het weefsel kan behandelen en de verhardingen zullen smelten, waarbij je trauma's loslaat.

In veel gevallen behandel ik eerst de voorkant van de romp. Het is mogelijk om tijdens de eerste sessie een scan te maken van de romp, waarbij ik verschillende plekken (heupen, buik, rondom de zonnevlecht, borstkas) kort  behandel om te ontdekken welke gebieden het eerst voor behandeling in aanmerking komen. Aangezien de verschillende plekken op de romp staan voor verschillende thema's kan ook jouw vraag of probleem, gekoppeld worden aan een van die thema's en uitgangspunt zijn van de behandeling.

In een latere fase of als je al ervaring hebt kan in goed overleg gekozen worden voor zachte de-armouring in het bekkengebied. Deze behandeling wordt ook wel pelvic-release massage genoemd of sexual de-armouring. Daarbij is het van groot belang dat  je in staat bent heel goed je eigen grenzen te bewaken dat we vooraf heel duidelijk afspreken wat we precies gaan doen.

 

Tarieven
 

© Tantric Heart, Enschede. • Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 02-02-2020 .